Huvudmeny

Du är här

Jag vill börja stödspara

Stödspar för dig som vill spara
Stödsparprojekt gör att du kan låta dina pengar arbeta för din egen hembygds utveckling och framtid eller för att stödja ett speciellt projekt som du tycker är intressant och viktigt.

Så här fungerar det
Du sparar dina pengar på ett stödsparkonto hos JAK och överlåter sparpoäng och lånemöjlighet till det stödsparprojekt som du tycker är intressant. Ditt sparande ger direkt möjlighet till ett förmånligt lånekapital för just ditt stödsparprojekt.

Du får ingen ränta på pengarna. Din återbäring blir istället att pengarna gör nytta för din bygds eller ditt projekts utveckling. Företaget eller föreningen får bättre möjligheter att överleva genom att den ekonomiska situationen blir bättre.

Så här gör du
Du sätter in dina pengar på ett personligt konto hos JAK. Kontot öppnar du genom att beställa blanketter genom detta formulär. När vi fått tillbaka blanketten öppnar vi ett konto och skickar dig information om hur du gör insättningar och uttag.

Stödspar är främst avsett för långsiktigt sparande, men även mer kortsiktigt sparande gagnar stödsparprojekten. Du löper ingen risk att bli av med dina pengar. JAK har samma statliga insättningsgaranti som andra banker.