Huvudmeny

Du är här

Skänk sparpoäng

Skänk sparpoäng

Stödspar – folkfinansiering

JAK Medlemsbank har valt att ge företag och organisationer möjlighet att få ekonomisk hjälp av sina medmänniskor, vi kallar det Stödspar eller folkfinansiering.

Spara eller skänk direkt

Stödsparprojekt gör att du kan låta dina pengar arbeta för din egen hembygds utveckling och framtid eller för att stödja ett speciellt projekt som du tycker är intressant och viktigt.

Du kan stödja ditt projekt på två sätt:

1.Sparande på Stödsparkonto
Du sparar dina pengar på ett Stödsparkonto hos JAK och överlåter sparpoäng och lånemöjlighet till det stödsparprojekt som du tycker är intressant. Ditt sparande ger direkt möjlighet till ett förmånligt lånekapital för just ditt stödsparprojekt.

2.Skänk en engångssumma av sparpoäng
Nu kan du även skänka av dina ihopsamlade sparpoäng till önskat projekt direkt på vår hemsida. Du kan endast skänka poäng ifrån ditt Bas- eller Transaktionskonto, inte sparpoäng som är uppbundna i lån.

Det går också bra att skänka sparpoäng genom att fylla i och skicka in följande blankett eller genom att ta kontakt med våra kontohandläggare på tel. 0500 – 46 45 00.

Projekt som du kan skänka till direkt via hemsidan hittar du här:
jak.se/stodspar/projekt
 

Så här gör du för att skänka via hemsidan

Välj vilket projekt du vill skänka till. Om du inte ser en orange knapp med texten ”Skänk sparpoäng nu” så är projektet inte öppet för donationer.

Du hittar knappen på följande sidor: I listan med stödsparprojekt, på ett enskilt stödsparprojekts sida genom att klicka på projektet på den interaktiva kartan.Efter att du gått vidare kommer du till ett formulär som du behöver fylla i. Här nedan ser du ett exempel på hur formuläret ska fyllas i. Är du osäker hur mycket sparpoäng du har? Kontrollera ditt saldo på vår internetbank här.


När alla fälten är korrekt ifyllda går du vidare genom att trycka på ”skicka”. Du kommer att få en kopia av din donation till din e-postadress.

Vad händer sen

Efter att du skickat in din donation kommer en av våra handläggare på konto att handlägga transaktionen. Om något inte stämmer i din ansökan, exempelvis om du inte har rätt antal sparpoäng tillgängligt, så tar handläggaren kontakt med dig.