Huvudmeny

Du är här

Goda råd kring kort

Goda råd kring kort

Goda råd kring kort

Att ha ett kontokort kan vara väldigt bra i vissa situationer. Tänk på att en kredit inte ger dig mer pengar utan bara valet att fördela dina kostnader över tid. Det är aldrig bra att använda en kredit för konsumtion.
 
Kortet kan vara bra att ha när:

  • när du inte har tillräckligt med kontanter 
  • när du får oförutsedda utgifter
  • när du ska ut och resa och behöver en extra buffert
  • när du vill ha tillgång till reseförsäkring
  • när du ska handla på Internet

Säker distanshandel med MasterCard Secure

MasterCard Secure är en tjänst för att göra säkrare köp på internet och kräver att du har applikationen mobilt Bank-ID installerad på din mobila enhet för att verifiera köpet vid internet.

Det är internetbutiken du handlar ifrån som avgör vilken typ av säkerhet som krävs vid ett köp. Viss internetförsäljning, framförallt utanför Sverige, kräver endast giltigt kortnummer. Det är då upp till dig att avgöra om du vill gå vidare med köpet.

Mer läsning

Konsumentverket

Konsumentverket är en statlig myndighet som finns till för konsumenter. Där hittar du råd och tips om allt som rör ekonomi och konsumenttjänster. Läs mer på http://www.konsumentverket.se/

Konsumenternas

Är stiftelser som finns till för att ge vägledning inom olika områden. Bakom stiftelserna står bland annat Konsumentverket och Finansinspektionen. Läs mer på http://www.konsumenternas.se/