Huvudmeny

Du är här

Privat

Privat

Välkommen till JAK Medlemsbank

Vi är en annorlunda bank. Dels för att vi är medlemsägda, dels för att vi bedriver räntekritisk verksamhet. I JAK anser vi att räntans effekter har en långsiktigt skadlig inverkan på ekonomin genom kravet på obegränsad tillväxt, och en förväntan om att pengar ska växa i all ekonomisk aktivitet. Läs vidare om JAKs definition av ränta och vår värdegrund.

Bli medlem

Om du vill öppna konto eller ansöka om lån, måste du först bli medlem. Det blir du enklast genom att fylla i medlemsansökan på hemsidan och betala in 300 kr i grundinsats. Grundinsatsen gäller för det kalenderår inbetalningen sker, oavsett när under året den betalas. Efterföljande år betalar du 365 kr/år i medlemsavgift. 

Öppna konto

För att öppna konto i JAK loggar du in på vår Internetbank. Baskonto ingår i ditt medlemskap och är kostnadsfritt. Det används lämpligast för ditt sparande, som är räntebefriat i JAK. Transaktionskonto används för in- och utbetalningar, för insättning av din lön eller annan ersättning, betalning av räkningar och överföringar till andra konton. 

I vår Internetbank kan du öppna konto, ansöka om lån eller vårt egna betal- och kreditkort JAKortet eller börja spara. Genom att logga in med e-legitimation får du tillgång till samtliga tjänster. Du kan även logga in på ett lite enklare sätt genom att använda ditt person- eller medlemsnummer och personliga kod. Loggar du in på detta sätt är dock antalet tjänster begränsat. 
 
Läs mer om våra banktjänster och inloggning till JAKs Internetbank.

JAK har statlig insättningsgaranti och lyder under Finansinspektionens kontroll.