Huvudmeny

Du är här

Spara

Spara

Så fungerar Sparpoäng

Varje dag du har pengar innestående på ditt konto får du sparpoäng. Ju mer och ju längre du låter dem stå på kontot, desto mer sparpoäng får du. Sparpoängen använder du för att minska den del som du behöver spara när du tar ett lån. Sparpoängen gör även att du har möjlighet att låna mer än den aktuella medlemsdelen. För att själv räkna på sparpoäng använd vår Sparpoängsräknare.

Spara till nästa generation

Många ungdomar behöver pengar när de ska skaffa eget boende. Barn och ungdomar inser inte alltid själva vikten av att spara för sin framtid. Om du börjar, kan dina barn själva ta över i ett senare skede och på så sätt lära sig att spara regelbundet.

Har du sparpoäng som du inte vet om du kommer att behöva i framtiden, går det bra att ge bort dem till vem du vill. Kanske känner du någon som behöver dem? Vi har även speciella projekt som behöver sparpoäng för att kunna få en lägre månadsbetalning på sina lån, så kallade Stödsparprojekt.

Statlig insättningsgaranti

Ditt sparande hos JAK Medlemsbank skyddas av den statliga insättningsgarantin. Du kan läsa mer om insättningsgarantin hos Riksgälden.