Huvudmeny

Du är här

ETC Sol

Genom att Stödspara för ETC Sol gör du en insats för vårt framtida klimat! Ditt Stödsparande ger ETC Sol möjlighet att fortsätta bygga ut solcellsanläggningarna och driva arbetet mot mer miljövänlig energi vidare. De lån som vi kan ta med hjälp av stödsparandet går direkt till att bygga nya solceller i vår park i Katrineholm.

ETC Sol tillsammans med ETC El är bolag som tar in pengar och poäng från allmänheten och förvandlar till solceller. Fram till idag har vi tillsammans fått upp över 800 000 w solceller genom att 900 personer på olika sätt varit med och bidragit. Bolaget inom ETC egen el både säljer och bygger egna anläggningar för att minska miljöpåverkan och visa att det även för enskilda personer gåt att göra mycket för att påverka framtiden.
 
Sedan 2008 har ETC El monterat hundratals anläggningar. I vår visningsanläggning i Katrineholm har vi guidade föreläsningar och kurser för egen montering. Anläggningen kallar vi för Kullen och där testar vi nya produkter och allt vi säljer.

Egen El både säljer solcellsanläggningar och driver ett elbolag där du kan köpa din egen el.Det viktiga är att du faktiskt kan styra det själv och att du därmed gör en aktiv DIREKT insats för att minska klimathotet och göra framtiden lite säkrare. 

Läs mer om ETC El

 

Vad är fördelarna?


Du påverkar klimatet på rätt sätt.
Den första och enklaste fördelen är att du bidrar till klimatneutral miljövänlig el. själv. Elkonsumtionen förvandlas från bov till en hjälte i kampen för en renare värld.

Du påverkar politiken.
Egen el är ett sätt att bygga ett ”energynet” ungefär som internet. Tusentals små producenter som är oberoende och därmed är fria från de stora bolagens vinstjakt eller politikens svängningar. Ett kärnkraftsverk som stängs akut skapar oro för alla. En miljon små egenelsanläggningar skapar istället trygghet.

Egenel är framförallt miljövänligt.
Du bidrar till ren el, du minskar ditt avtryck på jordens varma hjässa.

Du bidrar långsiktigt
Det mesta vi gör och köper idag är kortsiktigt. Saker vi byter om några år. En dator slängs efter några år. En ny TV är ny bara något år… Men solceller har en garanti på 25 år.