Huvudmeny

Du är här

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola ligger mellan hav och fjäll, med utsikt över Ljungskileviken och med milsvida vandringsleder på Bredfjället alldeles bakom skolan. Samtidigt nära till staden, 15 min med tåg till Uddevalla och knappt en timma med buss eller tåg till Göteborg.
 
Vi ger utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi har 220 heltidsstuderande, hälften av dem bor på det stora internatet.
 
Därutöver har vi varje år ett par tusen kortkursdeltagare och konferensgäster. För att bevara denna lärande miljö, och kunna fortsätta att erbjuda den till alla, har vi renoverat huvudbyggnaden för 25 miljoner kronor. Pengar som vi inte hade.
 
Det blev möjligt genom ett lån från JAK Medlemsbank på nio miljoner kronor. Nu kan vi bjuda in till en helt ny folkhögskola med unika konferensmöjligheter. Läs mer om ett prisvärt alternativ på www.ljungskile.org
 
Stöd vårt arbete genom att skänka sparpoäng eller stödspara. Ta kontakt med kontoret i Skövde för mer information. Ljungskile folkhögskola behöver verkligen ditt stöd för att få ihop ett stödspar motsvarande nio miljoner kronor.