Huvudmeny

Du är här

JAK Örebro

JAK Örebro verksamhetsområde

Kommuner som ingår: Örebro, Nora, Ljusnarsberg, Lindesberg, Lekeberg, Laxå, Kumla, Karlskoga, Hällefors, Hallsberg, Degerfors

MÖTEN OCH KURSER

Lokalavdelningen anordnar möten, föredrag, filmvisning och JAK-grundkurser. Hör gärna av dig och berätta vad du vill uppleva!

Kom med du också!

Lokalavdelningen i Örebro har påbörjat en studiecirkel med temat Arbete. Det är andra bokstaven i JAK som vi vill undersöka såväl teoretiskt som praktiskt. Vi har varit ett tiotal personer som träffats och det gemensamma har varit att läsa och samtala om boken Arbetssamhället som Roland Paulsen skrivit. Dessutom har vi Arbetat med olika saker. En kväll tog de som ville med sig trasiga kläder som behövde lagas, nålbindningens ädla konst har spridits, en raggsocka vuxit fram under intressanta samtal. Vi har även mjölksyrat kål och rotfrukter en kväll. Det är det meningsfulla Arbetet vi praktiserar samt delar deltagarnas erfarenheter mellan oss. Vi har riktigt roligt och trevligt och får lära oss mycket.

Roland Paulsens bok är mycket intressant men kanske lite torr som avhandlingar kan bli. Han berättar om idén med arbete, hur det började med slaveri för att övergå i plikt med stöd från religionen och numera är en rättighet. I dagens arbetssamhälle är arbetet ett självändamål som är hyllad av alla politiska grupper. Men den stora frågan är; hur mycket Arbete tål Jorden? Det är mycket roligt att samtala om detta ämne då vi alla har erfarenhet av arbete och arbetets organisering.

Följ oss på facebook

 

Kontakt

Maria Westerholm 019-330 536, 0733-480 589.
Anna Isaksson 019-283 273
Allan Carlsson 019-468264
Ingevi Fall 019-240482
Carin Fröjd
Stefan Herlitz 0586-390 09