Huvudmeny

Du är här

Föreningsstämma

Föreningsstämma

Föreningsstämma 2019


JAK Medlemsbank har haft årsstämma i biograf Odeons lokaler i Skövde kulturhus med omkring 50 deltagare. Vd Johan Thelander redogjorde för året som gått samt presenterade det arbete som pågår med en ny kommunikationsplattform, ny grafisk profil och en ny hemsida som ska lanseras sommaren 2019.

Vidare presenterades det viktiga arbetet med att byta banksystem. Detta är essentiellt för att banken ska kunna fortsätta att bedriva bankverksamhet. Banken är stängd 10–12 maj för övergången till nya banksystemet och måndag 13 maj är det nya systemet på plats.
Diskussion fördes på stämman avseende att banken fortsatt inte fått tillstånd från Finansinspektionen att återbetala medlemsinsatser till dem som slutbetalat sina lån, något som påverkar både banken och medlemmarna som det berör. Banken har skickat in ansökan om utbetalning till Finanssektionen den 27 november 2018, ärendet är under handläggning och FI kan inte ge något besked i dagsläget. Medlemmarna vill hjälpa till och f om de kan göra något som skulle påskynda handläggningen hos FI.

- Det är inte så mycket vi kan göra mer än att vänta på besked från Finansinspektionen. Det är djupt beklagligt att våra medlemmar ska behövas vänta på sina låneinsatser, kommenterade vd Johan Thelander.

 

Den nya styrelsen består av:
Maxwell Malavan, Per Rosengren, Inger Eriksson, Johan Thelander (vd) , Sten-Inge Kedbäck (vice ordförande), Monjia Manai Sonnius (ordförande), Mats Brenner, Lena Eriksson Åshuvud, Leif Tomas Olsen och Emma Lustig (stf. vd, suppleant).