Nyhet

Maria Bolin ny vd för JAK

Maria Bolin och Daniel Söderberg

Styrelsen har genom en intern rekrytering tillsatt Maria Bolin som vd med tillträde den 1 september 2024. Nuvarande vd, Daniel Söderberg, avgår på egen begäran för att ta ett annat operativt vd-uppdrag utanför banken. Daniel fortsätter sitt engagemang i banken som styrelseledamot, vilket, kombinerat med den interna rekryteringen av vd, säkerställer kontinuiteten i bankens ledning.

”Att få styrelsens förtroende som vd gör mig stolt och glad, men givetvis också ödmjuk inför de utmaningar som vi fortfarande har framför oss”, kommenterar Maria Bolin som har arbetat på JAK Medlemsbank sedan 2021 och ingår i bankens ledningsgrupp. Hon började på bankens avdelning för Financial Crime Prevention och utsågs därefter till chefsjurist. Det senaste året har hon utöver funktionen för regelefterlevnad även ansvarat för bankens riskfunktion i sin roll som chef för risk and compliance.

Daniel Söderberg kommenterar bytet: ”nu är det mer än två år sedan jag erbjöds vd-rollen i JAK. Tiden går fort och det har varit ett spännande och givande uppdrag, men det har även inneburit flera tuffa beslut,” säger Daniel Söderberg. ”Jag anser att var tid har sin ledare och jag ser därför fram emot att framöver arbeta med strategiska och långsiktiga frågor i JAK som en del av styrelsen. Marias goda förankring inom banken gör henne väl lämpad att fortsätta de initiativ som vi planerat och påbörjat under de senaste åren, och vårt val av vd har stöd från övriga medarbetare i ledningsgruppen. Jag lämnar med varm hand över rollen som vd till Maria,” avslutar Daniel.

”Daniel har under sin tid som vd skapat en effektiv och välfungerande ledningsgrupp och organisation. Det är utmanande att leda en verksamhet i förändring men Daniel har lett oss genom förändringsarbetet med både empati och professionalism. Jag vet att vi har engagerade och trogna medlemmar och fantastisk personal. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla bankens hållbara profil och erbjudande,” tillägger Maria.

”Jag tror på JAK, och jag tror att vi med vår särart har en viktig plats i bankvärlden”, avslutar Maria, som tillträder som vd för JAK från och med den 1 september 2024.